Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Dags att vila hjärnan och använda kroppen

LivskvalitéPosted by Kim M Kimselius Fri, July 04, 2014 09:38:41
Igår var en härlig dag. Då fick vi ytterligare 15 kubikmeter ved att såga upp och klyva. Kan nämnas att det redan ligger 15 kubikmeter som är sågade och kluvna. När de torkat till ska de sågas i mindre bitar för att passa i kakelugnarna. Härligt arbete som jag älskar, även om det är tungt, men det är så annorlunda mot mitt vanliga arbete, att bara sitta stilla och skriva.

Av mannen som kom med ved fick vi höra att det var mycket kantareller i skogarna. Han hade sett det lysa gult överallt. Så vi tog på sjumilastövlarna och gav oss ut, maken, Tudor och jag.

Vi hittade en hel del och jag passade på att träna Tudor till att bli kantarellhund. En gång hade vi en hund som var helt fantastisk på att hitta kantareller. På den tiden höll jag kantarellkurser för hundägare. Vi hade så mycket kantareller att vi faktiskt blev rätt trötta på det. Nu har vi åter fått smak på skogens guld och det är dags att lära upp en ny kantarellhund.

Tudor var helt slut efter den långa skogspromenaden, den allra första riktiga långpromenaden i hans ettåriga liv. Nu är benen röntgade, såg bra ut och vi kan börja motionera lite mer.

Hann dessutom med att skriva många kapitel på Skräckresan med Titanic, umgås med barnbarnet Frida och min käre 91-årige far. En mycket bra dag med andra ord.

Idag skiner solen, orden har flödat hela morgonen. Efter lunch byter jag om till arbetskläder och beger mig ut för att klyva ved.

Livskvalité!

Kramisar Kim  • Comments(2)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post11