Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Herman Lindqvist på Kalmar Slott

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Thu, October 30, 2014 09:24:50
Kalmar slott har alltid fascinerat mig, det är en plats som väcker fantasin, en dag ska jag skriva en bok om slottet. Måste hejda mig för att inte sätta mig ned och skriva en just nu, eftersom jag blev oerhört inspirerad av gårdagskvällens besök på slottet.

Herman Lindqvist var där och föreläste om Erik XIV. En mycket intressant och uppskattad föreläsning. Lokalen var proppfull med åhörare.

Men det var inte Herman Lindqvist föreläsning som gjorde kvällen helt magisk, det var att närma sig slottet i mörkret, med de gröna gatlyktorna som lyste upp vägen mot slottet. Att se det upplysta slottet omgärdat av den mörka vallgraven, att vandra genom portvalven där stearinljuslyktor lyste upp min väg, att kliva uppför de stora stentrapporna och kliva in i den stora salen där föreläsningen skulle ske, det var höjdpunkten på kvällen. Kalmar slott i sig själv och inte själva föreläsningen. Ledsen Herman, men du har inte en chans mot ett flera hundra år gammalt slott med sin mystisk, charm och alla sina hemligheter.

En något suddig bild på Herman Lindqvist. Hade bara mobilkameran och satt en bit bort. Under föreläsningen log jag ofta igenkännande, när Herman nämnde saker som jag kände så väl till. Det var härligt att för en gång skull vara åhörare och inte föreläsare. Nästa vecka är det min tur att föreläsa igen. Till dess lever jag kvar i minnet från gårdagskvällens magi.

Ha en fin dag!

På min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu kan du idag läsa ett skrivtips, som även är en berättelse.

Kramisar Kim  • Comments(2)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post112