Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Dagen började på Djursjukhuset i Växjö

HundarPosted by Kim M Kimselius Fri, January 09, 2015 14:58:37
Igår var hundarna som galna i skogen och sprang omkring och åt saker, som jag inte för mitt liv kunde se vad det var. Jag kallade dem för djävulsbarn när jag kom in efter promenaden...

Inatt hade alla tre varit dåliga i magen och gjort inne. Men när Pluto började krampa på morgonen, ringde jag min veterinär i Blekinge, som tyckte jag skulle åka till Djursjukhuset i Växjö. Jag lastade in Pluto och körde iväg. När de väl hade öppnat i Växjö ringde jag och sa att jag var på väg.

När jag kom fram stod ett rum och väntade och en veterinär. Pluto krampade inte längre, men han var ostadig på benen. Han var mycket stressad och orolig. Jag försökte hålla mig så lugn som möjligt, andades lugnt, gäspade och talade med lugn röst för att få Pluto att lugna ned sig.

Den danske veterinären gick igenom Pluto helt och hållet och förundrades över att en nioårig Berner Sennen kunde se så ung ut.

När undersökningen var klar och blodprover tagna satte jag mig på golvet och bredde ut benen. Jag vet att Pluto älskar att lägga sig mellan dem, för då känner han sig trygg, så har han gjort sedan han var valp. Han är ju född och uppväxt här på min kennel. Han lade sig med ryggen tryckt mot ena benet och huvudet på det andra. Jag fortsatte att uppföra mig lugnt och strök honom över kroppen. Till slut lugnade han ned sig och somnade. Vi satt i rummet ända tills provsvaren kom och det tog lite tid.

Pluto hade förhöjda levervärden, kanske från en infektion, han hade ju våtexem i december, då fick han också Rimadyl som också höja levervärdena. Vi köpte med oss specialmat hem och när Pluto hoppade ur bilen på gårdsplanen, många timmar senare, var han den vanliga glada Pluto igen.

Där väntade en vild och yster Tudor med spring i benen. Hundarna rastades, Tudor lastades in i bilen och fick följa med för att handla. När inköpen var klara, fick Tudor och jag gå en bit hem, medan husse körde i förväg och väntade på oss. Hemma hade snön vräkt ned, när vi kom till Ronneby regnade det, men när jag gick ut med Tudor tittade solen fram.

Nu är allt som vanligt igen, men jag känner mig lite slak, omskakad av morgonens händelse. Nio år på en Berner Sennen är mycket gammalt...

Idag är det boktips på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu, De utvalda - Monstrets dotter av Kristin Cashore.

Kramisar Kim

  • Comments(4)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post156