Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Sommarmingel hos Landshövdingen i Blekinge

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Thu, July 10, 2014 09:41:15
Igår var jag på sommarmingel hos Landshövdingen i Blekinge Berit Andnor Bylund. Vilket resulterade att jag, tillsammans med Susanne Demåne (som tidigare gjorde omslagen till mina böcker) hamnade på förstasidan på Sydöstran.

Det var en härlig upplevelse i ett soligt och +28-gradigt Blekinge.

Karlskrona är otroligt vackert på sommaren, omgärdad av vatten som staden är.
När min man, Jan, var på anställningsintervju i Karlskrona, lämnade han mig i bilen på kajen tillsammans med våra fyra hundar med orden: "Jag är snart tillbaka". Fyra timmar tillbringade jag på den här kajen och förälskade mig under tiden i staden. När Jan berättade att han fått jobbet hade jag inget emot att flytta hit. Hur skulle en göteborgska med havet i blodet kunna undvika att vilja bo här?

Igår återupplevde jag minnet av den dagen när vi vandrade på den här kajen, först till Marinmuseet i Karlskrona, där vi mottogs med förfriskningar, fick veta mer om ubåtsprojektet, sedan fick vi besöka det nya ubåtsmuseet som invigdes 6 juli 2014. Vi fick även höra om och se bilder på den guldskatt som har hittats i Blekinge.

Därefter vandrade vi längs kajen igen för att besöka residenset och få en otroligt god middag, mingla i landshövdingens trädgård och undersöka vartenda rum i residenset.

Byggnaden ligger mycket vackert alldeles vid kajen med utsikt över havet. Ser du tälttaken i residensets trädgård? Det var där vi åt middag.

På bild ser du regionrådet Christina Mattisson och Katarina Everlöf (som bland annat är en mycket uppskattad inläsare av ljudböcker.)

När vi senare utforskade huset kom vi till kungens sovrum:
Av husfrun fick vi veta att kungen har ett eget sovrum i alla residens över hela landet. Inte någon speciellt överdådig lyx i rummet, men en härlig utsikt.

Ja, det var en eftermiddag/kväll att minnas. Bara det att det var ljuvligt varmt hela tiden, med fläktande sommarvindar som gjorde värmen behaglig, gör det till en minnesvärd händelse.

Idag berättar jag om hur du kommer igång med twitter på bloggen Kim M. Kimselius är här nu! Min twitteradress är https://twitter.com/KimMKimselius ifall du vill följa mig där.

Kramisar Kim



  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post16