Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Vikten av att läsa

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Tue, January 27, 2015 15:31:56
Tänk vad många nya saker man lär sig genom att läsa en bok, eller så får man bara en stunds underhållning. Det beror på valet av titel.

I januari månad har jag läst/lyssnat på 18 böcker! Jag förstår knappt själv hur det har gått till, ändå gör jag det...

Sedan jag gick med i Storytel för drygt ett år sedan har jag verkligen slukat böcker. Orden följer med på promenaderna, när jag städar, när jag går igenom mejlen (ja, jag kan både lyssna och besvara mejl), när jag lagar mat, när jag tränar och faktiskt också de gånger jag ser på tv. Jag har förmåga att ta in många saker samtidigt, vilket är underbart, för då får jag mycket gjort.

De senaste dagarna har det blivit en bok per dag. Då har jag ändå skrivit många kapitel på min egen bok, jag har inte suttit och lyssnat medan jag skriver, det går absolut inte. Som nu till exempel, då måste jag koncentrera mig och låta orden flöda. Men när jag lägger in korrekturändringar i mitt manus, då kan jag lyssna på en bok samtidigt, tiden går mycket fortare. Att lägga in ändringar är ett tråkigt arbete, även om det är min egen bok.

På kvällarna läser jag recensionsböcker, då lyssnar jag givetvis inte på någon bok. Ibland slåss böckerna om min uppmärksamhet, den jag lyssnar på och den jag läser, för oftast är dem lika bra.

Jag har slukat historiska romaner, deckare, fantasy, skräck, biografi, faktaböcker och "gör det själv"-böcker.

Det känns som jag växer som människa för varje bok jag läser. Jag tar del av en bit kultur som jag kanske inte har besökt, kunskaper som någon annan författare delar med sig av, platser i deckare, och jag låter mig skrämmas halvt till döds genom rysarna.

Att läsa ger mig större ordförråd och mer fantasi, inte så att jag stjäl från andra författare, utan vissa ord och meningar väcker tankar och inspiration.

Jag är imponerad över hur otroligt många bra böcker det finns att läsa och jag önskar att jag kunde läsa ännu fortare. Du anar inte vilka bokhögar jag har bredvid sängen, dessutom har jag bokhyllor full av böcker jag inte har läst, men samlar på för att läsa någon gång.

Jag hoppas innerligt att jag får ett långt liv och får behålla synen, för jag vill verkligen läsa alla de där böckerna.

Har du tips på någon bra bok får du gärna dela med dig av det till mig, för jag läsare gärna nya författare och olika genrer.

Idag kan du läsa en fin recension av min bok På flykt från andra världskrigets fasa på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu. Boken är en av mina egna favoritböcker.

Ha en fortsatt fin dag, min dag har varit superbra hittills smiley

Kramisar Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post166