Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Träningsvärk

LivskvalitéPosted by Kim M Kimselius Fri, January 30, 2015 10:26:15
Alltsedan jag var liten har jag älskat att träna, det har varit viktigt för mig att hålla igång. Sedan kom livet emellan och skador, och jag var tvungen att ta det lugnt. Nu är jag i form och är igång med träningen. Är inte van att ha träningsvärk, något som jag har haft i ett par dagar.

Häromdagen körde jag nämligen ett tufft kettlebeltpass. Maken säger att jag stapplar omkring som en 100-årig gammal gumma. När jag handlade igår orkade jag knappt lyfta en femkilos påse, armarna darrade av träningsvärken.

Trots det håller jag igång, för det bästa medlet mot träningsvärk är att fortsätta träna. Sedan många år tillbaka vet jag att det fungerar bäst för mig. Därför körde jag in flera skottkärror ved igår, staplade veden i famnen och fyllde på vedförrådet till kakelugnen på andra våningen. Benen darrade av trötthet, armarna likaså.

Hela min kropp skrek åt mig att lägga mig ned och bara vara. Men när veden var inkörd, lyfte jag tunga betongplattor och lade ut i lervällingen som hundarna har trampat upp i gången fram till parkeringen. Nu skulle vi slippa gå i leran, tänkte jag.

Döm om min förvåning när hundarna som tidigare hatat att gå i leran, nu istället undvek stenarna som om de var något livsfarligt, eller bara något för matte att gå på. Jag fick träna dem, och berömma, för att få dem att gå på stenarna.

Imorse sprang de på stenarna som om de inte hade gjort något annat i hela sitt liv, kanske beroende på att stenarna idag var täcka av ett tjockt lager snö.

Dessutom körde jag ett nytt träningspass idag, magträning, för att spara benen och armarna. Så nu har jag träningsvärk även i magen... En underbar känsla!

Jag fortsätter att träna. Har lovat mig själv att jag ska vara en piggare 70-åring än jag var som 60-åring. Det är nästan 10 år dit, så jag tränar på.

Ha en fin dag!

Idag kan du läsa om en otäckt rå bok som jag recenserar på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim

  • Comments(4)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post169