Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Min bokhylla

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Tue, February 03, 2015 12:01:37
Det börjar bli en imponerande samling böcker i min bokhylla och alla har jag gjort, förutom de få som står längst till höger, det är böcker jag har medverkat i.

En förunderlig känsla griper tag i mig när jag ser böckerna. Ser du den röda mappen som sticker fram längst till vänster på översta hyllan? Det är min allra första bok som jag skrev när jag var åtta år. Därefter står böckerna i den ordning som de har kommit ut, från de allra första böckerna hos B. Wahlströms förlag, till samtliga 32 böcker som jag hittills har gett ut på mitt förlag, Roslagstext. Ja, jag vet att där är fler än 32 böcker, det beror på att många böcker är omtryckta flera gånger, dessutom finns även de utländska titlarna där.

Från början stod böckerna på kanten av mitt skrivbord, men till slut fungerade det inte. Nu är snart bokhyllorna fulla också. Jag som tyckte jag tog i när jag köpte flera hyllor på en gång.

Gosedjuren du ser har jag fått på mina utlandsresor vid föreläsningarna. En av nallarna har en speciell historia, den fick jag på Island när jag skulle föreläsa på ett bibliotek. Jag hade ett hårt schema med föreläsningar på olika ställen för att sedan avsluta dagen med signering, den här dagen i Reykjavik. När vi kom till biblioteket visade det sig att de hade satt upp fel dag på sina anslag. Inga människor väntade på mig. Jag fick nallen som present i alla fall, jag hade ju trots allt åkt många mil för att föreläsa i deras lilla stad. Bibliotekarien skrattade lite när hon lämnade över nallen, för hon hade just upptäckt att den var tillverkad i Sverige. Det tyckte jag också var komiskt. Om det inte hade blivit så fel den dagen, kanske just den föreläsningen hade fallit i glömska, men nu minns jag dagen just för att föreläsningen inte blev av.

Min bokhylla är inte bara en massa bokryggar som jag kan njuta av, varje bok har en egen historia som jag inte delar med läsarna, jo förresten en hel del får läsarna ta del av under Kimselius resor, där jag berättar om mina researchresor. Men varje bok betyder så oändligt mycket mer för mig, när jag ser en bokrygg minns jag inte bara pluggandet och researchresan, jag minns när jag skrev boken, byggde upp den, vad som hände under det året, kanske några speciella människor jag träffade under signeringarna/föreläsningarna. Med andra ord är varje bok som en dagbok för mig, att se tillbaka på när jag blir riktigt gammal, för det tänker jag bli, eftersom jag har dubbelt så många böcker inom mig som jag hittills har fått ur mig.

Ha en bra dag!

Idag kan du läsa en jättefin recension av min bok Månstenen på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu, här kan du läsa några ord från recensionen: "Boken, precis som hennes andra böcker som jag läst, är spännande från början till slut och man kan inte veta vad som kommer att hända härnäst. Språket är väldigt bra och välskrivet som i de andra böckerna."

Kramisar Kim

  • Comments(4)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post171