Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Paus i skrivandet

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Thu, February 26, 2015 14:01:19
Idag var jag tvungen att ta en paus i skrivandet och gå en extra lång runda tillsammans med en enda hund. Jag valde Tudor som är yngst och orkar gå längst.

Vi tog en runda jag inte har gått på många år, på grund av sorg i hjärtat av alla minnen den bär med sig. Med med Tudor vid min sida fick jag nya minnen som värmer hjärtat och nu kommer vi att ta den här promenaden ofta. Till min glädje (förmodligen första gången) hade markägaren kalhugget och tagit bort alla snår, så nu kan jag gå där utan rädsla för att vildsvinen ska flyga upp och anfalla mig. Bra sikt åt alla håll.

Efter att ha tagit mig uppför en brant backe får jag den här fina belöningen, en andhämtningspaus med bedårande utsikt. Här kan jag stå en liten stund och fundera över hur sista kapitlet i Sveriges Pompeji - Sandby borg ska skrivas.

I stora drag vet jag hur boken ska sluta, men jag vill inte ha bråttom, jag måste sansa mig. Jag har skrivit i flöde sedan tidiga morgonen och hela förmiddagen och nu, nu är jag där, vid slutet.

Ofta när jag skriver en bok brukar slutet vara klart långt innan boken är helt färdig. Ja, ibland skriver jag till och med slutet på boken innan jag skriver första kapitlet. Men inte den här gången, nu ligger slutet öppet och bara väntar på att jag ska bestämma mig för hur jag vill att det ska bli. Nåväl, dags att skriva det!

Idag tipsar jag om en skrivkurs på Skrivbloggen Kim M. Kimselius är här nu.

Ha en fin dag.

Kramisar Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post182