Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Mångalen

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Thu, March 05, 2015 11:48:58
Just nu är vi inne i fullmånefasen. Natten som kommer är det riktig fullmåne. Varje gång blir jag Mångalen. Vaknar 03.00 och är pigg som på dagen. "Dra för gardinerna", kanske du tänker, men de är redan fördragna och de släpper inte ens in solljuset på dagen.

Med andra ord är det inte själva fullmånens ljus som väcker mig, det är något annat, något som får kroppen att gå igång, trots att det är mitt i natten. Orden flödar och jag är tvungen att skriva. Konstigt nog blir jag inte trött när jag är mångalen, trots mindre sömn i flera nätter. Det är som om månen ger mig energi. Jag brukar säga att jag går på solenergi, kanske jag även går på månenergi smiley

– Det finns flera studier som visar på att vi får mer störd sömn under fullmåne, säger John Axelsson sömnforskare på Karolinska institutet i Stockholm.

Vilket innebär att det inte bara är jag som blir lite mångalen ibland. Det var kanske just under en fullmånenatt som jag kom på idén till min bok Månstenen.

Nu vet du vad jag sysslar med några nätter framöver: skriver och är lite Mångalen smiley

Idag kan du läsa en fin recension av min bok Staden på andra sidan - Kompassen på Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu. "Jag längtar redan efter nästa bok", skriver Jessica Bengtsson som redan har läst den nya boken.

Ha en fin dag!

Kramisar från den mångalna Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post185