Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Äntligen klar!

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Tue, March 10, 2015 14:21:56
Trots att jag i rubriken skriver, äntligen klar, menar jag inte att jag har tröttnat på boken. Det är med saknad jag nu skiljs från den. Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde har varit en spännande bok att skriva. Att jag skriver, äntligen, beror på att jag nu ska kasta mig över TudorRosen - Kampen om makten, och Att hitta glädje i skrivandet. Dessutom surrar 2016 års böcker i mitt huvud och jag vill redan nu börja på dem, samt att jag vill skriva bok nr 2 i min nya fantasyserie, Staden på andra sidan - Fjäderpennan. Den har jag börjat på, liksom en av dem böcker som kommer ut 2016. Du anar inte hur roligt jag tycker det är att skriva.

Nu tror du att jag sitter fjättrad vid datorn hela tiden, men det gör jag inte. Jag har hunnit vara ute och njuta av det vackra vårvädret också. Jag känner hur kinderna hettar efter tre dagars soliga lunchpromenader. I förmiddags kom det en regnskur, men den hade blåst bort till lunch och hundarna och jag kunde ta vår lunchpromenad i solsken.

Igår var Pluto hängig och sov inte på sin vanliga plats. Det gjorde mig orolig, eftersom vi var till veterinären i helgen pga att han blödde från nosen, och blodet visade sig komma från ögat. Han har fortfarande rejält ont och jag måste hela tiden påminna mig så jag inte klappar honom på huvudet. Idag är Pluto betydligt piggare, försöker att inte överanstränga honom, tror jag gjorde det igår. Han blöder fortfarande, men det kommer inte massor av blod, bara droppar.

Medan jag skriver det här, tuggar skrivaren på och skriver ut sidorna på Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde till korrekturläsarna (måste ha kortare namn till nästa bok). Jag sitter här och bubblar av glädje efter att ha läst igenom hela boken. Är så nöjd med den! Den har blivit precis som jag tänkte den skulle bli, när jag fick idén från en läsare och författarkollega på bokmässan i Göteborg 2014. Jag gick igång direkt och den kvällen skissade jag på idén till boken som nu är klar.

Mitt skrivbord är fullt av papper och det är först när korrekturen har kommit i retur och jag har gjort alla korrigeringarna, och boken har gått iväg till tryck, som jag sorterar bort allt material som hör till den här boken. Eftersom jag direkt börjar med en ny, är skrivbordet nu översvämmat av papper. En härlig känsla faktiskt!

Idag kan du läsa en jättefin recension av Staden på andra sidan - Kompassen på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu!

Ha en fortsatt bra dag!

Kramisar Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post188