Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Researchresa till Mont S:t Michel

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Fri, March 13, 2015 12:14:47
Jag får ofta frågan hur jag väljer ämne när jag ska skriva en historisk äventyrsbok. Ofta väljer jag ämne utifrån vad jag vill lära mig mer om, men ibland beror ämnet på att jag vill resa till en speciell plats. Mont S:t Michel i Frankrike var en sådan plats.

När jag första gången såg bilden på ön, trodde jag att byggnaden var ett slott, därför bestämde jag mig för att skriva en bok om riddartiden i Frankrike, Riddarsvärdet. Det visade sig att slottet var ett kloster och jag var tvungen att väva in klostret i boken, för nu hade jag verkligen bestämt mig för att åka dit.

Mont S:t Michel ligger på en ö från början. Nu är en väg byggd ut till ön. Men vid riktigt högt tidvatten riskerar man att vattnet når upp till bilarna om de inte står rätt parkerade.

Det här är en mycket välbesökt plats, där det myllrar av turister och är svårt att ta sig fram. För att verkligen lära känna ön, dess trånga gata, mängder av trappor och byggnader, bör du sova över. För på eftermiddagen stängs stadens portar. Då ska alla turister vara ute ur staden, om du inte ska bo över där. Vi stannade över natten, annars hade jag aldrig haft möjlighet att insupa atmosfären och få möjlighet att fotografera utan några människor på fotot.

Mont S:t Michel är en plats jag gärna åker till igen, eftersom det vilar något magiskt över platsen. Den väcker fantasin och det blev en härlig bok som resultat av resan.

På min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu kan du se ännu fler foton från researchresan. Där kan du även idag läsa boktips.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post190