Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Hälsporre och avkoppling

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Mon, March 16, 2015 17:05:18
Det är inte första våren jag får hälsporre och jag lovar dig, det gör grymt ont! Mitt knep att komma över hälsporren är att gå barfota. Ja, jag vet, helt fel om man ska lyssna på alla råd. Då ska man ha inlägg i skorna för att gå så mjukt som möjligt och avlasta foten. Men se, det fungerar inte för mig. Barfota så att alla fotens muskler får arbeta, det är vad som är bäst för mig.

Efter att ha kört den egenbehandlingen, med stretchning av hålfot och vad, var jag symptomfri efter två veckor. Solen sken och vårvärmen lockade. Tudor studsade av iver över efter att få en långpromenad. Så jag tog på mig mina bästa promenadskor och gav mig av på en timmas promenad. Min favoritrunda. Tudor har bara gått den en gång förut, eftersom promenaden bär på många minnen och har varit svår för mig att gå under ett par år. Jag längtade riktigt mycket efter den rundan den här dagen.

Efter tjugo minuter hade jag redan fått ont i hälsporren. Jag trampade på. När jag efter en dryg timma, det gick rätt sakta på slutet, och 5,5 kilometer hade jag så ont i foten att jag nästan grät när jag väl var hemma igen. Ingenting jag gjorde hjälpte. Jag ringde till min kära vän, Irma, som är legitimerad massör, inte sjukgymnast, men jag kallar henne det, för hon kan allt, har gått mängder av kurser och har magiska händer som helar. Hon tog emot mig följande dag.

Det gjorde rejält ont när hon knådade, samtidigt kände jag hur musklerna slappnade av. Jag kände hur hon löste upp en knuta under foten. Allt kändes bättre. Vi åkte och handlade och jag gick rätt länge på den nymasserade foten och det var nog inte så bra för jag fick en fruktansvärd värk i vaden och foten. Då var jag glad att jag hade varit förutseende och bokat ännu en tid på måndagen (detta var på fredagen). Helgen genomleds i smärta. Idag har jag åter besökt Irma och är nu smärtfri och så lycklig! För säkerhets skull har jag bokat ännu en tid nästa vecka, för jag känner på mig att musklerna behöver en omgång till.

Nu varvar jag barfotapromenaderna med MBT-skor. Med barfotapromenader menar jag inte att jag är ute och går utomhus, nej jag går inomhus. Vi har ett STORT hus, eller rättare sagt två stora hus som är ihopbyggda med en lång gång på 12 meter, i ena huset bor jag, i det andra arbetar jag, så det blir många promenader mellan husen. En hel del promenerande med andra ord.

Hoppas snart bli helt fri från smärta, för jag vill ta långa promenader och arbeta timtals i sträck i trädgården. Foten blir bra, det vet jag, jag har varit med förr. Önskar bara jag lär mig och minns till nästa vår.

Ha det så bra!

På Skrivbloggen Kim M Kimselius är här nu, tipsar jag idag om en skrivtävling och en skrivkurs.

Kramisar Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post191