Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Vårkänslor

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Wed, March 18, 2015 13:59:39
De säger att det ska bli kallare snart. Jag passar på att njuta av solen och värmer. På förmiddagen när solen sken in genom fönstret, kunde jag inte sitta still, utan var tvungen att ta en promenad runt markerna med hundarna.

Det gav mig mer energi och jag kastade mig ivrigt över orden igen och formulerade nya meningar till boken jag håller på med just nu, TudorRosen - Kampen om makten.

Våren fyller mig med energi, det är så mycket jag vill göra, skriva, städa, jobba i trädgården, gå på promenad, bara sitta och vända ansiktet mot solen. Det är alltid skrivandet som vinner i längden, för det är mitt arbete och jag är lycklig som kan ta en paus mitt i arbetet för att ta en runda i solen. Då händer det att jag hör tranorna trumpeta, kanadagässen har också anlänt och häromdagen flög ett svansträck förbi.

Med värmen kommer också oönskade saker, som till exempel de stora, röda myrorna som tycker att våra kompostkärl är perfekt ställe att hämta mat under de varmare årstiderna. Just nu arbetar jag mycket med komposten, eftersom jag hämtar jord där och fyller på i rabatterna, men se det vill inte myrorna, de slänger sig över mig och är riktigt ilskna. Idag gav jag upp, parkerade skottkärran och bestämde mig för att komma tillbaka när solen sjunker bakom horisonten, just innan det blir mörkt, för då har myrorna gått och lagt sig och jag får jobba undan fort innan det blir alldeles mörkt. Alla har ju rätt att leva.

1997 debuterade jag med min bok, Tillbaka till Pompeji, ett halvår senare kom Jag är ingen häxa, precis innan bokmässan i Göteborg. Där medverkade jag för första gången, signerade alla fyra dagarna och föreläste lördag-söndag. Där träffade jag även på Terry Pratchett som stod i samma monter som jag gjorde. Det blev många trevliga pratstunder och det hände mycket under det mötet, om det berättar jag idag på min andra blogg Kim M Kimselius är här nu. Missa inte att läsa om den händelsen.

Ha en riktigt fin dag!

Kramisar Kim

  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post193