Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Att klä sig rätt till Bokmässan

BokmässanPosted by Kim M Kimselius Sat, September 20, 2014 09:41:05
Sitter här med en god kopp te och funderar över livet. Dimman ligger tung utanför fönstret och det droppar från taket. Allt är blött. Men strax ovanför dimman finns solen och den kommer snart, det har den gjort hela veckan, så jag är inte ledsen för det.

Bara tre dagar kvar, sedan kör jag till bokmässan i Göteborg. Fortfarande massor att göra. Borde vara stressad, men det är jag inte, jag tar det med ro. Det hjälper inte att stressa. Väl på mässan blir det full fart hela tiden och då kan jag inte sitta ned och bara vara, inte ens för en minut.

Jag i min monter B09:20 på bokmässan 2013, klädd efter boken Persiens Pärla.

I år har jag lagt in två timmars paus i mina signeringspass. Inte för att jag tänker ta två timmars lunch varje dag, men bara vetskapen om att jag kan göra det känns skönt och rofyllt. Med två timmars paus hinner jag gå utanför mässan, ta en promenad längs kanalen, hitta ett lunchställe som inte är proppfullt av stressade, trötta mässbesökare/utställare.

Jag och min lillebror, Olle, på bokmässan 2009. Då var det Snapphaneresan som var ny, men snapphanekläder var så grå och tråkiga och jag behöver färg.

Ett år när det var många föreläsningar att hålla reda på, tryck i montern hela tiden, då hittade jag ett andningshål inne i mässan. Nu är det borta, för mässan växer ständigt och outnyttjade utrymmen tas till vara på.

Jag signerar i min monter, B09:20, på Bokmässan 2009

Jag tror att det har regnat nästan varje år jag har varit på bokmässan, ända sedan första gången 1998. Minns att det förra året var sol på söndagen, då kom det lite folk, eftersom det hade regnat jättemycket i flera veckor i Göteborg.

Min monter, B09:20, på Bokmässan i Göteborg 2013, nya böcker det året var Persiens Pärla, Spöket på Stora Mossen och Månstenen. Jag klädde mig efter Persiens Pärla.

Vi får hoppas på lagom fint väder med andra ord.

Jag har en lista med alla måsten som ska göras innan den fullproppade bilen med släp kör iväg nästa vecka. Jag bockar av dem en efter en, men ännu är listan lång, även om den har börjat minska. Jag tar det med ro, kanske ska jag ta en kopp te till, för nu är den första koppen urdrucken.

På bokmässan försöker jag klä mig utifrån temat på mina böcker. Här är några exempel på kläder jag hade till Mayafolkets hemlighet:

Det här är mina kläder till bokmässan 2003 med boken Den gömda Inkastaden. Indianinspirerat tema.

Här är jag på bokmässan 2004, tillsammans med Mårten Sandén. Det var året boken Vikingaträl kom ut och jag var klädd i vikingakläder. Varmt och skönt! Det året hade jag hög feber, något som tydligt syns på den här bilden.

2007 kom boken Giljotinen ut och då var jag klädd som Marie-Antoinette. Tyvärr hade jag fått knät sönderslaget och gick på kryckor. De håller jag bakom mig på den här bilden och personalen i montern stöttar mig.

Om du också vill klä dig rätt inför bokmässan har jag lämnat massor av tips på min skrivblogg Kim M Kimselius är här nu.

Här är en länk till Bokmässans öppettider etc.

Hoppas vi ses på bokmässan! Glöm inte mitt monternummer, B09:20!

Idag boktipsar jag om en mycket bra bok på min skrivblogg Kim M Kimselius är här nu.

Ha en fin dag! Det tänker jag ha smiley

Kramisar Kim


  • Comments(0)//kimseliusblogg.kimselius.se/#post88