Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Första rallylydnadstävlingen

HundarPosted by Kim M Kimselius Sun, October 12, 2014 13:52:53
Idag har Tudor och jag tävlat i vår allra första rallylydnadstävling. Även om det "bara" var avslutning av vår grundkurs i Rallylydnad var det något alldeles extra. Jag har varit borta några gånger och sista veckan har jag varit borta helt, så Tudor hade inte fått träna någonting. Kanske är det just så det ska vara, för Tudor och jag vann hela tävlingen smiley smiley På bilden ligger Tudor uppbunden för första gången på Brukshundsklubben för jag ska gå banan och lära mig den. Totalt 14 olika moment.

Här är några av de andra laddade tävlingsdeltagarna, plus sekreteraren Susanne som höll ordning på oss, och domaren Ann-Lill som varit vår instruktör under kursen.

Dags att hämta hundarna och sätta igång. Hann gå banan tre gånger och försökte tänka mig in i att Tudor gick bredvid mig.

Så här skrev jag igår på vår Rallylydnadsgrupp på Facebook:
"Ser fram emot avslutningstävlingen imorgon. Inser att Tudor och jag inte har en chans. Har precis varit ute och tränat och det går inte alls som jag vill. Men vi har kul, och det är väl det viktigaste."

Och så går vi och vinner dagen efter, och kul hade vi verkligen under tävlingen. Jag satsade allt för att få Tudor att gå runt de 14 momenten utan en enda klapp och en enda godis, jobbade med röst och kropp och han tyckte det var jättekul. Momentet där han skulle sitta och jag skulle gå runt honom har inte fungerat alls. Nu fick vi lite störning på det momentet, därför satt han kvar och iakttog spänt något som hände utanför tävlingsbanan. Ibland ska man ha tur.

Av 100 möjliga poäng fick vi 81. Kanske inte världens bästa poäng, men det räckte för att vinna och jag är superstolt över Tudor, och lite stolt över mig själv också smiley.

Dessutom är jag stolt över alla de andra kursdeltagarna som kämpade och tog motgångarna med gott mod. De satsade på sina hundar i första hand och det ska de ha en stor eloge för. Rallylydnad handlar ju om att ha kul, och det har alla i vår rallylydnadsgrupp förstått, så vi har jättekul tillsammans.

Längtar till våren då vi startar vår fortsättningskurs!

Ha det bra!

På min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu lämnar jag idag boktips om en helt underbar bok, som jag absolut tycker du ska läsa.

Kramisar Kim  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.