Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Gulliga, underbara hundar

HundarPosted by Kim M Kimselius Sat, December 13, 2014 08:32:59
Mina älskade bernersennenhanar Tudor och Pluto har tillbringat några veckor med mig i skrivarstugan medan jag har kört runt i Skåne och signerat.

De är helt underbara och mycket hjälpsamma. Idag när jag hade lagt ut handduken på golvet, inför att jag skulle stå på den när jag tvättade mig i tvättbaljan, och gick iväg för att hämta tvättlapp, då möter Tudor mig med handduken i munnen när jag var på väg tillbaka till köket. "Du tappade den här matte", såg han ut att säga och var mycket stolt över att han hjälpte till.

Igår tappade jag en liten tub med läppglans på golvet. Hörde att något föll när jag passerade byrån, men såg inget. Strax därpå kommer Pluto med läppglanstuben utstickande ur munnen. Mina små servicehundar, alltid så hjälpsamma.

Det är bra att lära hundar hjälpa till hemma. Jag får alltid varna gäster från att ställa handväskor på golvet, eller lägga vantar och halsdukar där, för hundarna är genast där och plockar upp dem.

Det är härligt att se hur familjens hundar lär upp varandra. Det var Tola (död januari 2013), Plutos halvsyster som helt självmant började hjälpa till hemma. Hon plockade ur tvättmaskinen och plockade upp allt jag tappade. Hon lärde upp Pluto, nu 9 år. Han plockar till och med upp blomblad som ligger på golvet. Han älskar att jobba. Han i sin tur har lärt upp Tudor, 1,5 år som är minst lika duktig som sin lärare.

Det har varit en fröjd att ha dessa kompisar i skrivarstugan, speciellt igår när stormen Alexander röt runt knutarna.

Nu ska jag ta en rejäl promenad med dem innan jag kör iväg till Burlöv Center för att signera där idag mellan 11-14. Full fart hela tiden. Härligt att veta att dessa underverk väntar på mig när jag kommer hem.

Ha en fin dag.

Om du kikar in på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu idag tipsar jag om en bra skrivbok där.

Kramisar Kim  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.