Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Snart klar...

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Tue, February 24, 2015 14:43:01
Snart är jag klar med Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde. Skriver så tangenterna ryker och ögonen tåras när jag närmar mig slutet och har varit tvungen att döda en kär person.

Som författare sitter man med makten att döda eller låta leva. Ibland finns det inget egentligt val, det bara blir så när orden flödar och personerna gör egna val i berättelsen. Ibland är det en medveten handling. Den här gången blev det bara så.

Har skrivit sedan tidiga morgonen och är snart klar. Inser att jag efter lunch har dragit ut på skrivandet och gjort lite andra saker för att boken inte ska ta slut. Det är alltid med blandade känslor jag skriver sista ordet i en bok. Och tro nu inte att jag är klar bara för att jag skriver sista ordet. Nej då. Nu väntar det stora arbetet. Fram till nu har jag bara låtit orden flöda ur mig precis som de har kommit, utan tanke på stavning, grammatik, syftningsfel, miljöskildringar etc. Det är nu allt det ska läggas in och rättas. Det är det stora arbetet. Därefter ska boken brytas om, du vet göras till färdiga boksidor, innan boken går iväg till korrekturläsarna för att de ska få säga sitt och hitta fler fel att rätta. Fast... De senaste åren har de inte hittat så många fel, de låter lite besvikna när de påpekar det. Kanske har jag blivit bättre på att korrekturläsa, använda stavningskontrollen... Ja, inte vet jag. Men jag uppskattar alltid deras värdefulla hjälp.

Samtidigt som jag fasar lite över att skriva sista ordet är jag i tankarna igång med nästa projekt. Ja, egentligen är det två TudorRosen - Kampen om makten och Att hitta glädje i skrivandet. Den sistnämnda har jag hållit på med i två år nu och kände att jag verkligen var tvungen att se till så den kom i tryck.

Ingen risk att jag blir arbetslös. Idag tipsar jag dig om en skrivtävling på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.