Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Helgens skrivarkurs

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Tue, July 14, 2015 16:58:31
I helgen har jag hållit skrivarkurs för 10 skrivsugna själar. Vi höll till i Färgargården i Eringsboda och hade superkul tillsammans. Till helgen som kommer har jag en ny skrivkurs och jag är taggad. Hoppas att även deltagarna är det.

Mellan arbetet med skrivarkurserna tar jag mig tid till TudorRosen Kampen om makten. Att berätta för andra om skrivprocessen gör mig inspirerad och skrivsugen, så skrivsugen att jag började skriva en novell när kursdeltagarna var upptagna av sitt skrivande.

Vi bestämde att vi skulle ge ut en antologi nästa höst. Varje elev ska skriva två noveller och det ska jag också göra. Lika bra då att passa på att skriva medan eleverna är upptagna.

Det har varit skönt att tänka bort allt som hänt med pappa, även om jag i vissa lägen har översköljts av saknaden, har jag snabbt kunnat skjuta undan den eftersom jag var omgiven av många människor som girigt sög i sig varje ord om skrivprocessen. Det gick inte att tänka på annat än skrivandet då.

Färgargården är en härlig gård med andar och massor av inspiration. Jag tror att det har bott en skrivande person i gården tidigare, för orden sipprar ut mellan träplankorna i väggarna.

Idag har jag varit och handlat basvaror till kommande helgs skrivkurs, det gäller att ha all mat förberedd. På vägen hem ringde en journalist och intervjuade mig om litteraturen i Blekinge. Då berättade jag om skrivkurserna och han blev intresserad. Kanske nämner han dem i artikeln, hoppas det, för jag vill sprida skrivglädje till många, många, många.

Det kliar extra mycket i skrivfingrarna idag, eftersom jag inte har fått tillfälle att skriva några nya berättelser, bara jobbat med redigering.

Måste berätta något roligt: Under skrivarkursen lade jag ut bilder på Twitter och Instagram, då var det många som kommenterade att de också vill gå kurs för mig. Därför har jag redan nu lagt ut nästa års kursdatum. Om det skrev en av helgens kursdeltagare så här: "Jätteroligt att så många hört av sig och vill komma på dina kurser nästa år. Allt börjar med en bra lärare - och du är en fantastisk lärare!"

Blir jätteglad för de orden.

Vet du... Jag tror att jag ska fortsätta skriva på min novell istället för att skriva här på bloggen.

Här hittar du dagens blogginlägg på Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu!

Ha en fortsatt fin dag!

Kramisar Kim
PS. Bilden är tagen på skrivarkursen. Så där glad blev jag när jag hade läst kursdeltagarnas kommentarer om kursen. Vill du gå en skrivkurs för mig 2016 ska du klicka in på den här länken. DS.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gabriel Tue, July 14, 2015 21:44:45

Hej Kim jag är pågång med min bok nu och jag håller på att jobba med den för fullt jag blir klar med den för att skicka till förlag innan årets slut. Det ska bli så spännande tycker jag. Du kan ignorera mitt mail om att skriva sådana böcker som dina för det är ändå inte aktuellt för mig.

Så tack för att du svarar på mig så tålmodigt och jag beklagar din pappa så otroligt mycket. Det kan inte vara lätt att förlora någon så där jag hoppas att orden kan läka dig. Sist men inte minst så ser jag verkligen fram emot Tudor Rosen kampen om makten och Sandyborgs öde älskar böckerna om Theo och Ramona.