Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Tänk att det finns så många skrivsugna

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Wed, July 15, 2015 16:46:01
Idag har jag arbetat intensivt med TudorRosen Kampen om makten. Ibland har jag behövt stanna upp, fundera och göra något annat. Då har jag roat mig med att vända inkorgen upp och ned och besvara mejlen bakifrån.

Det var det som gav mig rubriken, Tänk att det finns så många skrivsugna. För många av mejlen i inkorgen kommer från folk som har författardrömmar, som inte vet om de vågar satsa på det, som inte tror att de duger, som inte vet vad de ska skriva om, som undrar om ämnet de tänkt sig är tillräckligt intressant, som tror att de är för unga, för gamla, för ointressanta.

Alla har de ett gemensamt, de vill skriva en berättelse och ge ut en bok. Är det så viktigt att få ge ut den där boken? För mig är det det och även för många andra. Men när jag var yngre var det tillfredsställelsen att skriva som håll skrivandet igång. Och när jag tänker efter är det fortfarande så, jag älskar att skriva för då mår jag bra. Visst, jag drömmer om att ha skrivit 100 böcker innan jag dör, men om jag inte klarar det, okej, det är inte hela världen. Jag har skrivit och mått bra av skrivandet under min livstid, det är det viktigaste.

Jag har aldrig haft ambitionen att bli miljonär på skrivandet. Pengar ger bara bekymmer. Både om man har för lite och för mycket. Många drömmer om att bli miljonärer på sina böcker, det är då drömmen börjar krackelera, då är inte skrivandet viktigast, då är det är pengarna som styr.

Redan nu har jag lagt in 2016 års skrivarkurser på hemsidan. Eftersom jag redan får förfrågningar om nya skrivarkurser. Vem vet om jag lever då? Men jag tror det. Tron håller mig vid liv och livsglädjen får mig att både skriva böcker och inspirera andra.

Idag tipsar jag om en skrivtävling på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu.

Ha en härlig sommarkväll!

Kram Kim

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Fri, July 17, 2015 06:40:43

Hej SlaktarStina

Tack för de orden. smiley

Kram Kim

Posted by SlaktarStina Thu, July 16, 2015 23:34:14

Inspirerar gör du sannerligen! Kloka tankar.

Posted by Kim M Kimselius Thu, July 16, 2015 08:03:48

Hej Gabriel

J.K. Rowling gick från att ha alldeles för lite till att ha alldeles för mycket.

Jag är nöjd med det liv jag har, även om jag inte är miljonär.

Kram Kim

Posted by Gabriel Wed, July 15, 2015 23:08:37

Hej!

Jag kände att manuset fattades så oehört mycket från det jag ville berätta att jag la det åt sidan jag måste få ur mig den viktigaste historien först så att jag kan få den ur stjälen sen kan jag ta den iden med mer ro man måste ta det man känner är viktigast.

med vänlig hälsning
Gabriel

Posted by Gabriel Wed, July 15, 2015 21:06:25

Hej Kim!

Du skriver att pengar bara ger problem antingen för mycket eller för litet men jag tror inte att det är sanningen längre. En gång tänkte jag så men saker jag har lyssnat på har fått mig att ändra tanke en del faktiskt.

Pengar behöver inte vara styrande det kan förstöra drömmen det säger jag inte emot. Det var en intervju av J.k Rowling som fick mig att ändra tankebana. Hon sa på en fråga att hon var otroligt tacksam över Harry och att hon aldrig skulle bli van vid det. Detta sa hon för att hon har varit så fattig som man kan bli i moderna brittanien utan att vara hemlös. Hennes sucee gav henne frihet så för mig så har det blivit en del av sanningen ialla fall pengar kan faktiskt ge en väldigt stor frihet.