Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Torsdagstankar

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Thu, September 03, 2015 13:35:53
Idag var första gången sedan pappa dog som jag vaknade utsövd och pigg. Det har varit motigt att gå upp de andra dagarna. Vetskapen om att något saknades, att jag inte hade någon att ringa till vid den dagliga telefontiden med pappa kändes tungt.

Nu är jag på gång igen. Är beredd på bakslag, men jag laddar för att klara av dem. Med minnet av den fantastiska spaupplevelsen maj 2014, när jag var ett med naturen och bara var, bokade jag en ny spavistelse i helgen som kommer. Jag behöver ladda batterierna inför nästa veckas föreläsning i Stockholm och därefter Bokmässan och sedan en intensiv signerings/föreläsningshöst.

När allt känns motigt tar jag fram de här två bilderna i mitt inre. Framför allt just den här, med solen som håller på att gå upp och jag som springer fram över sanden, alldeles ensam i hela världen, bara jag, vågornas sus, solen som sakta stiger över horisonten och fåglarna. Svanarna som låg ute i havet gav inte många ljud ifrån sig, de låg i stora flockar. Oändligt vackra.

Med de här två fotona inom mig har jag klarat av allt det hemska som har hänt under första delen av 2015. Jag har hämtat styrka i minnet av hur jag stod på den här stranden i soluppgången, efter utfört joggingpass och körde ett yogapass innan jag gick in till hotellet för att duscha, äta frukost och därefter ta en simtur i poolen.

Inom mig har jag en enkel liten plåtask som innehåller mer än vad utsidan ger sken av. I minnenas ask stoppar jag in sådana här bilder, minnen jag kan plocka fram när vardagen blir för tuff för att klara av, när jag håller på att gå sönder av sorg, när arbetsbördan blir alltför stor. Det är minnenas plåtask som får mig att hålla ihop och gå vidare, för jag vet att mitt i allt elände kan det bara bli bättre.

Mammas ordspråk som hon alltid levde efter var "Efter regn kommer solsken".

Pappas var "Allting är möjligt!" och det följde han ända fram till sin död, vid 92 år.

Med de två meningarna och plåtasken är jag rustad för att klara nya motgångar. Som jag självklart hoppas håller sig på avstånd i många, många år.

För säkerhets skull reser jag på spa i helgen och bara är. Den här gången är jag inte ensam, utan jag har en kär vän med mig , inte maken Jan, han måste vara hemma och ta hand om hundarna. Det är någon jag har känt i många, många, många år, nästan lika länge som jag har känt Jan.

Tillsammans kommer vi att hämta andan, bara vara och prata när vi känner för det. Åh, vad jag längtar efter morgondagen!

När jag är tillbaka lovar jag att berätta hur det var. Datorn följer inte med, däremot följer alltid ett skrivhäfte med, bara om ifall att smiley

Ha det så bra!

Idag kan du läsa en jättefin recension av min skrivbok Att hitta glädje i skrivandetSkrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu. "Som att gå en skrivarkurs men i bokform." skriver författaren Eva Ullerud om skrivboken.

Kramisar Kim

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Mon, September 07, 2015 11:48:51

Hej Mona

Ja, så kanske det är, Mona. Har aldrig tänkt i dem banorna...

Tack för din givande kommentar.

Kram Kim

Posted by mona byström-colmbo Thu, September 03, 2015 15:39:08

Hej Kim..måste erkänna att även mitt liv är fullt men bilder som jag söker stöd i då och då..Många bilder från min barndom med mina föräldrar uppe i Norrland. ..bilden som du har med soluppgång eller solnedgång är minnen som ofta finns i mina tankar....förstår varför.När våra föräldrar "flyttar hem" blir det ofta en solnedgång som kommer i mitt minne...förstår varför....ner solen går ner,för mig är en sinonym om bortgången av mina föräldrar. ...tänker på dig.Ha det bra Kim.