Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Kristallsjuka och föreläsning

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Fri, September 11, 2015 09:36:40
Det har hänt mycket den här veckan. Först kom jag hem från spahelgen, laddad av energi, för att på onsdagen drabbas av Kristallsjukan. Den har jag haft förut, men aldrig så våldsamt som den här gången. Mådde urdåligt. Kräktes hela tiden och kunde inte stå på benen. Fick hjälp via Facebook med tips om sjukgymnast som fick bort de värsta symptomen. Nu mår jag betydligt bättre, men inte helt återställd.

Dessutom kom TudorRosen Kampen om makten från tryckeriet. En bok som alltid kommer att påminna mig om pappa, eftersom han dog medan jag arbetade med boken. Något som gjorde mig handlingsförlamad. Jag kunde inte skriva. Men deadline hade passerat så jag var tvungen att få boken klar, därför bakade jag in pappa i boken och fick tillbringa ännu en tid tillsammans med honom medan jag skrev boken. Är så spänd på att höra vad läsarna tycker om boken.

Nu har jag packat väskan och ska strax sätta mig för att fortsätta plugga in morgondagens föreläsning som jag håller på Egenutgivardagen i Stockholm. Är inte alls i form, som du kan se på bilden, men jag vet att när jag väl står på scenen är allt annat glömt, då tänker jag bara på föreläsningen och personerna som sitter framför mig "the show must go on".

Har även blivit intervjuad av två tidningar den här veckan. Berättar mer när artiklarna kommer.

Dessutom fick jag en superfin recension av skrivboken Att hitta glädje i skrivandet. Boken verkar mycket populär. Det är lite frustrerande att inte ha böckerna hemma längre. Förr kunde jag se beställningarna komma in och högarna med böcker försvinna. Nu ligger allt på Förlagssystem.

Ännu en sak som har hänt är att Rapport och Vetenskapens värld i måndags pratade om Sandby borg på Öland. Perfekt nu när min bok Sveriges Pompeji Sandby borgs öde har kommit ut. Ska bli spännande att se om det ger någon merförsäljning av boken.

Dessutom är omslaget till Mördande foto klart. Visst blev det snyggt?

Ja, det har sannerligen hänt mycket den här veckan, både negativa och positiva saker, och än är veckan inte slut.

Ha en underbar helg så hörs vi nästa vecka igen.

Kramisar Kim

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Mon, September 14, 2015 13:29:36

Hej Dakota
Ja, det är otäckt med kristallsjuka. Är betydligt bättre. Bara lite snurrig då och då, tränar och sover på ena sidan bara.

Tack! Tänk om pappa hade fått läsa den här boken, så stolt han hade blivit när han hade läst om sig själv. Men jag är övertygad om att han stod bakom mig och kikade över min axel när jag skrev om honom.

Åh, vad roligt att höra, Dakota. Jag älskar det här omslaget. Ska bli så spännande att se hur boken tas emot av läsarna.

Kram Kim :-)

Posted by Dakota Fri, September 11, 2015 22:16:33

Kristallsjukan låter riktigt otäckt... :( Jag hoppas att du blir helt återställd snart! KRAM <3

Jag tycker att det är så fint att du har skrivit in din älskade pappa i TudorRosen. Vilken fantastisk hyllning <3

Omslaget till Mördande foto blev jätte-snyggt, jag älskar färgerna och stämningen i bilden.
Det ska bli spännande att läsa den i bokform också :)

KRAM // Dakota


Posted by Kim M Kimselius Fri, September 11, 2015 11:47:18

Tack så mycket.
Och så var det ju det där med att du inte kan använda mitt namn :-) Är du snäll och ändrar på det! Kimselius är registrerat och ägs av mig och min familj. Med andra ord gör du något mycket olagligt när du använder mitt namn.

Posted by Kim M Kimselius Fri, September 11, 2015 11:37:35

Starkt av dig gillar diTT sätt att skriva o använda språket som gör att det blir aldrig tråkigt men var rädd om dig ha en fin helg 😊