Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Nya böcker

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Thu, October 22, 2015 14:50:16
Veckorna passerar i rasande fart. Det händer så mycket i mitt liv just nu att jag knappt hinner med.

Därför tände jag igår kakelugnen. Slog mig ned i fåtöljen med en bok för att koppla av. Istället för att läsa slöt jag ögonen, lyssnade på ljudet av de fladdrande ögonen och bara var. Det blev som en stund av meditation, av ingenting, bara närvaro utan tankar. Helt underbart. Fick mycket energi, precis som när jag yogar.

Har suttit idag och hämtat fram bilder till 2016 års bokomslag. Det blir fortsättningen på fantasyserien som påbörjades i år. Den nya boken heter Staden på andra sidan Fjäderpennan.

Dessutom kommer det två böcker om Island. Än så länge har jag bara arbetstitlar: Döden på Island och Det osynliga folket på Island. Känns de bra? Låter det som något du skulle vilja läsa? Bilden är från mitt allra första besök på Island 2009. Då fascinerades jag av alla Islandshästar.

I helgen var jag i Skåne och signerade på Akademibokhandeln Gleerups i Lund och Akademibokhandeln Nova Lund. Härliga signeringar med många fina möten. På lördag signerar jag hos Akademibokhandeln i Halmstad. Älskar att möta mina läsare! Bokhandlare Ulrika Larsson sa att hon höll på att läsa TudorRosen Kampen om makten och tyckte mycket om den. Hon ska bokprata om den på radio imorgon, fredag.

Den här veckan har jag fått två mycket fina recensioner av mina böcker. På Skrivarbloggen Kim M Kimselius kan du läsa vad de skriver om böckerna.

Bland annat är det TudorRosen Kampen om makten som fått orden "Det var svårt att släppa taget om boken." Du kan läsa hela recensionen av Tudorboken här.

Sveriges Pompeji Sandby Borgs öde har fått orden "En medryckande bladvändare". Här kan du läsa hela recensionen av Sandby borg.

Jag har varit och föreläst i Norrevångskolan i Mörrum och kom på fel dag. En dag tidigare än vad lärarna hade planerat...

Jag har fått veta att något är allvarligt fel på Tickie. Förmodligen har hon Cushings sjukdom.

Jag är glad att årets böcker säljer bra och får fina recensioner, för allt annat verkar vara emot mig just nu.

Ha det så bra!

Kramisar Kim

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Tue, October 27, 2015 09:55:57

Hej Anna

Tack så mycket!

Kram Kim

Posted by Anna Sandstedt Tue, October 27, 2015 07:57:23

Vad roligt att du fortsätter att skriva, lycka till.
Anna.

Posted by Kim M Kimselius Fri, October 23, 2015 09:18:30

Hej Ingela

Åh, vad kul att du tycker de nya böckerna låter spännande. Tack! Tar tacksamt emot kärlek och energi. Igår kväll fick vi besked att min svåger, min mans bror, hade dött. Lite väl mycket just nu. Tur att jag har vänner som dig.

Kramar tillbaka
Kim

Posted by Dakota Thu, October 22, 2015 20:39:35

Tack för kramen! :)

Posted by Ingela Ekström Thu, October 22, 2015 16:18:31

Det var tråkigt att höra om Tickie! De nya böckerna som är på gång. Wow! Spännande! Skickar mycket kärlek och goda energier. Till dig och familjen, Tickie får extra mycket😍

Posted by Kim M Kimselius Thu, October 22, 2015 16:17:52

Hej Dakota

Åh, vad kul att du gillade titlarna. Än så länge bara arbetstitlar. De måste ligga till sig inom mig. Tack för dina ord om mina böcker. Nu känns det mycket bättre.

Såg att jag hade fått ögonen två gånger i texten, det skulle stå lågorna den andra gången och när jag försökte redigera vägrade one.com att acceptera det...

Tack, ja det är så trist att allt händer på en gång. Det här året har varit det mest avskyvärda i hela mitt liv.

Tar tacksamt emot din kram och skickar en tillbaka till dig för dina uppmuntrande ord.

Kramar Kim

Posted by Dakota Thu, October 22, 2015 16:11:55

Dina nya bokprojekt låter mycket spännande! Ser fram emot att läsa dem! :)
Och vad kul att du har fått så fina recensioner den senaste tiden. Det förstår jag verkligen, för dina böcker är ju jättebra!

Stackars Tickie... :(
Det är såååå orättvist att det händer så mycket sorgligt och tråkigt omkring dig....

Stor kram!
Dakota <3