Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Det är samma sak varje gång

SkrivglädjePosted by Kim M Kimselius Mon, July 21, 2014 07:57:44
När jag kliver upp strax före 5 på morgonen har en av katterna just lagt sig för att sova i hammocken, trött efter nattens äventyr.

Efter morgonens bestyr, med frukost, tidningsläsning och hundpromenad är det dags att gå till min skrivarlya på andra våningen. Tänk att det händer samma sak varje gång jag kliver in i rummet: Jag blir så skrivsugen!

Det är som om orden ligger uppdämda där och bara väntar på mig. Om jag har varit borta en dag är luften i rummet tjock av ord som trängs om utrymmet. Alla skriker de "ta mig, använd mig!"

Det är bara för mig att starta upp datorn och börja skriva. En underbar, nästan magisk känsla.

Idag hinner jag inte skriva så mycket. Vi väntar en hel del gäster om några timmar, sedan är huset fullt med folk i en veckas tid. Då får jag stjäla några timmars skrivande tidigt varje morgon och skjuta på morgonrutinerna tills gästerna har vaknat.

Jag har i många, många år varit oerhört flygrädd, något som har präglat mina böcker. Till slut har jag kommit över flygrädslan, men kan ändå inte låta bli att läsa allt som skrivs om flygkatastrofer, kanske med en tanke inom mig att jag ska lära mig hur jag ska överleva en flygplansolycka. Ingen medveten tanke, men jag tror den finns där.

Det som nu har hänt Malaysian Airlines MH17 får mig att rysa. Jag råkade klicka in på foton på nätet som visade de döda människorna liggande vid vraket av flygplanet. Jag kan inte få bort bilderna från näthinnan.

Därför har jag idag på Wattpad skrivit en skildring av en flygplanskatastrof, som mycket väl kunde ha utspelat sig just på MH17.

Nu ska jag skriva något betydligt trevligare.

Ha en fin dag!

Idag har jag en gästberättare på min blogg Kim M Kimselius är här nu. Kika in och läs den fina berättelsen.

Kramisar Kim  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Tue, July 22, 2014 14:08:09

Hej Erika
Usch, vad otäckt, Erika. Det är svårt att få bort bilderna från näthinnan. Minns än i dag ett foto jag såg i en tidning. Det var en man från Blekinge som suttit i en tvådäckad buss som kört under en för låg bro. Han satt på övervåningen. Taket på bussen var avskalat, blod hade runnit utefter bussens sida och där satt han på fotot, död. Den bilden sitter inetsad och är helt omöjlig att sudda ut. Läskigt!
Hoppas för din del, och min, att vi lyckas få bort bilderna från flygplanskraschen, även om jag för min del inte tror att jag lyckas.
kram Kim

Posted by Erika Tue, July 22, 2014 09:30:22

Gjorde precis samma misstag gällande MH17. Klickade på en länk och kom till en film som närgående visade några av de döda. Fullständigt omöjligt att se annat framför sig när man någon timme senare kröp ner i sängen för att sova.