Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Sockerfritt

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Wed, December 30, 2015 11:26:25
Det känns skönt att det här året snart är över. Fem dödsfall inom familjen. Fem för många. Många sjukdomar och långvariga. Nu blickar jag fram mot 2016.

Imorse var det en ljuvlig soluppgång. Tudor och jag gick rakt mot soluppgången, tills färgerna bleknade. Då var det dags att gå hem igen, fylld av energi och skrivglädje.

För även om 2015 inte har varit snällt mot mig är jag hoppfylld, nu kan det inte bli värre.

Eftersom jag har varit sjuk i många veckor har jag bytt arbetsplats och satt in ett bord i valprummet, med utsikt över hundgården. Det är ljuvligt att se Tudor ligga där och hålla uppsikt över vägen. Det blir perfekt att sitta här när vi får en ny valp. Då är jag nära till valpen och kan snabbt släppa ut den vid behov. Längtar så efter att fylla huset med hundar igen.

Till dess skriver jag och fyller bokhyllan med nya böcker. Årets böcker är Staden på andra sidan Kompassen, Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, Att hitta glädje i skrivandet och TudorRosen Kampen om makten.

Just nu håller jag på att skriva upplösningen på Mördande foto som utkommer nästa år, tillsammans med Staden på andra sidan Fjäderpennan, Döden på Island och Det osynliga folket på Island. Kanske blir det till och med ytterligare en bok, vi får se vad jag hinner med. För det är när jag skriver jag känner mig levande, speciellt efter en härlig promenad tillsammans med hundarna, ja, nu är det bara Tudor, men vi har kul tillsammans. Han är full av energi och exploderar ibland av livsglädje. Härligt att se honom då.

2016 ska bli ett sockerfritt år, inga kakor, inga bullar, inget godis. Så lite socker det bara går att undvika. Kanske blir jag friskare och mer motståndskraftig mot sjukdomar, det är iallafall vad jag hoppas på.

Jag har tidigare haft sockerfria år. Det har fungerat bra. Minns en gång när jag dagen efter jag hade slutat äta socker fick en stor chokladask av en gäst. "Men du kan väl börja ditt sockerfria år imorgon", sa gästen. Jag var bestämd. Jan och gästen fick äta upp chokladen. Har jag väl bestämt mig då står jag för det.

Anledningen till mitt sockerfria år är att jag under 2015 har läst flera böcker om sockrets inverkan på kroppen. Nu senast var det Hotet mot din hjärna av David Perlmutter och just nu håller jag på att läsa 50 genvägar till ett sockerfritt liv. Jag har även läst Hälsa på recept, Ett sötare blod och Matrevolutionen. Alla böckerna pratar om sockrets dåliga inverkan på kroppen. 2016 ska jag testa om det får någon effekt att vara sockerfri. Vill du vara med? Om du har facebook kan du gå med i gruppen Sockerfritt 2016: https://www.facebook.com/groups/499364166905015/

Jag kommer att lägga ut bilder på Instagram och tagga dem #sockerfritt om du vill följa mig där.

Imorgon kommer tidningen Sydöstran att skriva om att jag ska ha ett sockerfritt år. Så jag har verkligen lagt snaran om halsen. Nu sprider jag det ännu mer, för jag vet att tillsammans blir vi starkare. Följ med mig kampen mot sockret.

Önskar er alla ett Gott Slut på 2015 och ett riktigt Gott Nytt År. Önskar er lycka och välgång under 2016.

Kramisar Kim

  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Thu, December 31, 2015 10:35:32

Hej Pernilla

Tack! Nu när jag berättat det för alla då måste jag också klara det!

Kram Kim :-)

Posted by Pernilla Thu, December 31, 2015 10:27:38

Vad spännande. Hoppas ditt sockerfria år går bra.

Posted by Kim M Kimselius Thu, December 31, 2015 08:40:03

Hej Kristina

Tack så mycket. Hoppas ditt 2016 blir fantastiskt!

Kram Kim :-)

Posted by Kristina Thu, December 31, 2015 08:31:47

Jag önskar dig ett fint 2016 och lycka till med ditt sockerfria år - bra initiativ!

Posted by Kim M Kimselius Thu, December 31, 2015 07:58:46

Hej Gabrielt

Ja, när vi har sörjt färdigt de vi ha mist.

Kram Kim

Posted by Kim M Kimselius Thu, December 31, 2015 07:58:10

Hej Eva

Tack för alla dina fina, uppmuntrande ord, Eva. Blir så glad över dem!

Många kramar Kim <3

Posted by Eva Thu, December 31, 2015 00:06:01

Sockerfritt gör helt säkert en stor skillnad och detta med tidningen är ju perfekt. Den som kommer med en chokladask efter det måste ju känna sig som rena boven (eller borde i alla fall göra det). Visst är det märkligt detta att man försöker övertala varandra att skjuta upp att vara nyttig? Att man ska "unna sig". Är det något man ska unna sina vänner (och uppmuntra dem att unna sig själva) så är det väl sånt de mår bra av!

Alldeles säkert blir 2016 ett underbart år! Lycka till med både hälsa och skrivande och tillskottet i familjen! Fyra böcker på ett år ... Det ska jag tänka på när det känns segt att skriva. Du är verkligen en inspiration!

Kram
Eva

Posted by Gabriel Wed, December 30, 2015 22:27:00

Hej Kim ska ni skaffa nya hundar?

Posted by Gabriel Wed, December 30, 2015 22:26:55

Hej Kim ska ni skaffa nya hundar?