Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Inne på 8:e dagen sockerfritt

SockerfrittPosted by Kim M Kimselius Fri, January 08, 2016 09:43:50
Idag är det åttonde dagen som jag är sockerfri. Det har gått förvånansvärt bra att sluta med sockret. När suget sätter in reser jag mig upp och gör något annat, kelar med Tudor, gör några enkla övningar, eller tar en runda på tomten. Sedan är suget borta. Dessutom har jag inte haft så mycket sug överhuvudtaget.


Kanske beror det på att jag är så målmedveten, jag ska verkligen låta bli socker i ett helt år och kanske längre än så. Vi får se. Redan nu mår jag bättre. Är mycket piggare och gladare, inte lika trött på kvällarna.

I början blev jag otroligt törstig. Det kändes som om jag aldrig skulle kunna släcka törsten. Men det gick över efter ett dygn.

Många som slutar med socker säger att de går ned mycket i början. Det märker jag inte av, har bara gått ned ett halvt kilo. Men jag gör det inte för att gå ner i vikt. Jag slutar med socker för att må bra. 2015 var ett hemskt år med alla dödsfall och det slet mycket på kroppen. Inte blev det bättre av att jag tappade matlusten och inte åt lika nyttigt som jag brukade.

Nu ger jag kroppen en chans att återhämta sig.

Vet du, när jag är och handlar blir jag inte ens sugen på att köpa choklad, eller gräddebullar som jag älskar. Det är en underbar känsla. Kakor har jag aldrig varit förtjust i.

Från mina tidigare omgångar med sockerfria år vet jag att de tre första veckorna är värst, sedan känner man inget behov alls. Det känns som jag redan är där, efter bara en vecka. Helt underbart. Om abstinensen trots allt skulle sätta in vet jag hur jag ska handskas med den.

Igår skrev jag klart Mördande foto. Idag kastar jag mig över nästa bok innan jag redigerar Mördande foto. Det bubblar av ord inom mig och det är helt underbart.

Jag ser fram emot ett härligt 2016.

Ha en fin dag! Det tänker jag ha smiley

Kramisar Kim

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Sun, January 10, 2016 14:38:24

Hej Mona

Tack! Vad härligt att jag kan inspirera dig. Lycka till! Du har tillgång till färska grönsaker under längre perioder på året än vad jag har, tror jag iallafall. Kör hårt!

Kram Kim :-)

Posted by mona byström colombo Fri, January 08, 2016 15:30:30

Duktiga Kim...en gång var jag duktig på att hålla mig till reglerna...med tanke på att jag var ägare till hälsokost Solrosen i Göteborg(Kålltorp).Tyvärr med att jag flyttade till ett land där man lever på kolhydrater,Italien.Har blivit en syndare..Skall bättra mig..fick en input av dig Kim...tack för kicken! 💖