Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

Stänger ner internet

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Wed, February 03, 2016 10:02:29
Just nu är jag inne i ett rejält skrivflöde. Vaknar varje morgon med huvudet fullt av ord.

Internettiden blir kort. Gör bara det viktigaste varje morgon, kikar in som hastigast innan jag går på lunch och samma innan jag stänger ned för dagen. Jag har nämligen internetdatorn avstängd när jag skriver. På så sätt lockas jag inte att titta ut på nätet för att se vad mina vänner gör.

Det här är något jag tar upp på skrivarkurserna. "Stäng av internet när ni skriver" brukar jag säga. En del ger mig förvånade blickar, som om de inte visste att det gick att stänga av internet. Men det går faktiskt att stänga av internet, det är bara att ställa den på flygplansläge, precis som man gör med mobilen när man flyger.

Jag har det ändå lyxigare, jag har en dator bara för internet och en för mina böcker. Det gör att jag inte riskerar att få in virus i min bokdator, ingen risk att någon kan stjäla det jag skriver.

Det är så lätt att fastna framför datorn. Jag satte upp skrivarmål för 2016. Ett av dem var att tillbringa mindre tid på nätet. Det har gått förvånansvärt bra. Det gäller att fokusera och snabbt göra det jag ska på nätet och inte fastna i några diskussioner på facebookgrupper.

Ett av problemen med detta är att inkorgen växer, eftersom jag får rätt många mejl varje dag. Frågor från folk som vill skriva en bok, som vill att jag ska ge ut den, spökskriva, korrekturläsa etc. Dessutom mejl från ungdomar/skolelever som ska göra skolarbete om mig och har massor av frågor inför det. Sådana mejl är roliga, för jag minns när jag precis hade debuterat och en vän till mig studerade till lärare. Hon berättade att hon skulle göra skolarbete om en författare och hade valt Astrid Lindgren. Då sa jag "tänk om någon skulle vilja göra ett skolarbete om mig". Nu är det många, många, många som gör det varje år. Det tycker jag är helt fantastiskt.

För att klara av alla mejl som kommer in och för att inte slita sönder skrivdagen, brukar jag ha en "rensa-mejl-korgen-dag". Då försöker jag nå ner till botten av mejlen och besvara allihop om jag hinner. Oftast lyckas jag inte, men då får det vara till nästa rensa-mejl-dag.

Skrivandet är det jag försörjer mig på och det jag måste prioritera. Under skrivardagarna lägger jag fokus på skrivandet och låter mig försvinna bort i fantasin. Det är då berättelserna blir som bäst, jag lever med och i mina huvudpersoner, jag blir en del av berättelsen, jag sover med dem, drömmer om dem och vaknar med flera kapitel i huvudet. Det är ordflöde som ger skrivflöde.

Jag älskar att vara författare!

Idag fick jag en förfrågan från en skolelev som skulle göra skolarbete om mig: "Jag har läst din bok "På flykt från andra världskrigets fasa"! Och jag tycker att den var fantastisk!" Det gav en bra start på dagen.

Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu kan du läsa om vad en talbok är för något.

En rolig sak som jag vill dela med mig av är att jag nu har startat en skrivarkurs på distans, Hitta glädje i skrivandet.

Ha en fin dag och låt orden flöda!

Kramisar Kim

Bilden är tagen här hemma i Paradiset när solen är på väg upp.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Fri, February 05, 2016 05:41:00

Hej Kristina

Tack! Vad kul att du gillar att läsa om min författarvardag. Jag tycker det är kul att du kommenterar.

Kram Kim :-)

Posted by Kristina Thu, February 04, 2016 20:45:07

Bra inlägg! Att stänga ner internet kan ha många fördelar, oavsett om man skriver böcker eller inte. Det är härligt att läsa om din författarvardag - det inspirerar!

Posted by Kim M Kimselius Wed, February 03, 2016 12:14:27

Hej Eva

Tack så mycket!

Kram Kim :-)

Posted by Eva Wed, February 03, 2016 12:04:24

Underbart Kim! Passa på och njut (jag njuter med dig!).

Kram

Eva


Posted by Kim M Kimselius Wed, February 03, 2016 10:10:43

Hej Anna

Tack för den fina kommentaren <3

Berättar mer om boken när jag närmar mig slutet av den.

Kram Kim :-)

Posted by Anna Helgesson Wed, February 03, 2016 10:08:56

Kära Kim så klok du är! Jag ska till mig av dina tips återigen. Internet är bra men vid rätt tidpunkt. Lycka till med nya boken. Är nyfiken! Kram!