Kim M Kimselius Författarblogg

Kim M Kimselius Författarblogg

Om Bloggen

I den här bloggen tänker jag berätta om min författarvardag, låta dig följa hur böckerna växer fram och mycket mer.

Om du letar efter skrivtips, skrivtävlingar, boktips med mera, kan du kika in på min andra blogg Kim M. Kimselius är här nu!

Kommentera gärna vad du tycker om mina inlägg.

På föreläsningsresa i Borås

FörfattarvardagPosted by Kim M Kimselius Wed, April 06, 2016 07:04:35
Sitter just nu på hotellrum i Borås. Regnet smattrar mot rutan och det känns höstligt ute. Men i hjärtat är det varmt och vår. Bilden ovan är på Trulsa, som tillsammans med sin bror Troll kommer till vår familj i juni.

När jag anlände till Borås i måndags var det soligt och en riktig sommardag, +18 grader. Jag tog en promenad efter bilfärden från Blekinge, sedan jobbade jag med Döden på Island.

Bor på ett mysigt hotell, mitt i city. Lite jobbigt att köra till och från, men när jag väl är där känns det skönt. Har testat gymmet på femte våningen också. Igår var jag ute på 2 timmars promenad på staden efter fyra föreläsningar i Viskafors skola.

Då upptäckte jag bland annat den här lilla ensamma pojken, Ute. En figur alla klappar på när de går förbi. En härlig staty.

Idag ska jag tillbaka till Viskafors skola och föreläsa tre lektioner. Även den här skolan har ett härligt lärarrum där man kan koppla av mellan lektionerna. Efter föreläsningarna bär det av hemåt, då en bilresa på närmare 4 timmar väntar mig. Tur att jag har sällskap av en bra bok.

Det känns lite konstigt att inte hälsa på pappa när jag är i närheten av hans hus. Om han fortfarande hade levt, hade jag kört till honom och sovit över där en eller två nätter. Nu finns inte längre den möjligheten. Nu kör jag istället hem och laddar batterierna inför nästa föreläsningsresa som väntar runt hörnet.

Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu, berättar jag om hur stolt jag är över mina skrivkurselever, tipsar om böcker och skrivarkurser. Dessutom berättar jag om förra veckans föreläsningsresa till Stockholm. Det händer mycket nu med andra ord.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kim M Kimselius Thu, April 07, 2016 14:27:34

Hej Johan

Jag håller med dig om att Borås som stad var tråkigare för många, många år sedan. Jag blev glatt överraskad av att göra min stadsvandring, något jag berättar mer om i det här blogginlägget http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2016/04/att-inspirera-och-inspireras.html

Ja, pojken var en liten charmig figur som många boråsare har tagit till sitt hjärta av vad jag förstod när jag berättade om honom i skolan dagen därpå.

ja, jag längtar verkligen efter dem.

Kram Kim :-)

Posted by John Thu, April 07, 2016 14:06:08

Borås har blivit fyllda med konst det senaste åren. När jag jobbade där i seklets början (och hur konstig det känns att skriva det) var det tråkigare. Av någon anledning började det blir mer intressant så snart jag flyttade. :-)

Känner inte igen lille pojken så jag antar att det har blivit ännu mer konst-ig sistone.

Förstår att du se fram emot att hemta kattungar hem!

Posted by Kim M Kimselius Thu, April 07, 2016 09:41:16

Hej Anna

Tack för de fina orden. Älskar att inspirera eleverna. Blev så glad när de efter sista föreläsningen förhörde sig om jag ville återkomma nästa år igen, självklart vill jag det :-)

Ja, det gäller att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick. Det ger styrka.

Kramar Kim :-)Hej Eva

Tack! Jag också! Smekte Ute på kinden och klappade honom på huvudet, längtar efter att få smeka kattungarna också.

Kram Kim :-)

Posted by Anna Helgesson Thu, April 07, 2016 08:05:22

Åh vad härligt att få möta massa elever på det sättet. Du verkar också hitta möjligheter till återhämtning var du än befinner dig. Det visar på en oerhörd styrka hos dig. Kram!

Posted by Eva Wed, April 06, 2016 13:07:39

Underbara barnabilder! Både av Trulsa och Troll (grattis till nykomlingarna!) och av den lille pojken. Känner att jag vill klappa alla tre ...

Kram

Eva